בעבר, בניית אתרים הייתה עבודה אשר שמורה רק לאנשים בעלי ידע וניסיון בתכנות ושפות קוד, כדי להקים אתר אינטרנט הייתם צריכים לשכור את שירותיו של מישהו בעל ידע וניסיון בתכנות ולשלם לו כסף, לא מעט כסף. בתקופה של ימינו, כתוצאה מהתפתחות הטכנולוגיה והאינטרנט בפרט, כל אחד יכול להקים אתר אינטרנט בקלות במחיר לא יקר בכלל ואפילו בחינם לגמרי.
למה בונים אתרים בכלל?
ישנן מספר סיבות עיקריות שבגללן מקימים אתרים:
- אתר אינטרנט אשר מוכר מוצרים או שירותים כלשהם הוא דרך מצוינת להרוויח כסף מהאינטרנט דרך עבודה
מהבית, במיוחד בתקופת הקורונה בה אינספור עסקים פיזיים נפגעים ובמקרים מסוימים גם נסגרים. כמו כן, קיימות דרכים נוספות להרוויח מאתר אינטרנט כמו למשל לפרסם פרסומות של חברות שונות באתר האינטרנט שלכם ולקבל על כך כסף.
- אתר אינטרנט יכול לשמש כערוץ שיווקי נהדר לעסק הקיים שלכם, כיום כמעט לכל עסק שמחזיק מעצמו יש אתר אינטרנט משלו.
- אתר אינטרנט יכול לפעול למען קידום של מטרה או אג'נדה כלשהי, למשל אתר בלוג שמדבר על הריונות אצל נשים ושם נשים יכולות להתייעץ אחת עם השנייה ולקבל טיפים אחת מן השנייה.
- אתר אינטרנט יכול לשמש כנכס דיגיטלי לכל דבר, ניתן להגיע למצב בו אתר האינטרנט שלכם מספק לכם הכנסה פסיבית מידי חודש.
בניית אתר מכירות חינם
תהליך של הקמת אתר יכול להיות יקר, יש צורך בהשכרת השירות של חברה לבניית אתרים, יש צורך בהשכרת שרת, יש צורך בקניית דומיין (כתובת לאתר) ועוד.
עקב הקושי של תהליך זה והעלות שלו אנשים רבים מחפשים פתרונות קלים וזולים יותר לבניית אתר.
אולי תופתעו לגלות אבל קיימות פלטפורמות בהן ניתן להקים אתר אינטרנט בחינם, גם בעבר היו קיימות פלטפורמות לבניית אתרים בחינם אך השימוש בהן היה כלול בכתיבת הקוד ישירות ב-HTML ובשימוש במערכת מאוד בסיסית ולא נוחה בכלל.
כיום, מרבית הפלטפורמות לבניית אתרים בחינם בנויות בצורה המאפשרת לכל אחד להקים אתר בדרך קלה ופשוטה. במקום להתעסק עם מערכת לא נוחה ולכתוב שורות קוד ללא הפסקה, ניתן לבחור תבנית שכבר קיימת ולבצע בה שינויים בהתאם לרצונות שלנו: לערוך אלמנטים קיימים, לשנות את המיקום של האלמנטים על המסך ולהוסיף אלמנטים חדשים. פלטפורמות מוכרות לבניית אתרים בחינם הן למשל Wix או WordPress.
אמנם הפלטפורמות הללו מציעות בניית אתר בחינם, אך הן מגבילות בדרכים מסוימות את המשתמשים שאינם מוכנים לקנות מנוי בתשלום.
פלטפורמות מסוימות מגבילות את מספר האלמנטים בהם ניתן להשתמש כדי לגרום למשתמש באתר לקנות את המנוי ובכך לקבל יותר אפשרויות.
פלטפורמות אחרות כוללות בתוכן פרסומות לאחר כל מספר פעולות שתבצעו.
למי מתאים להקים אתר אינטרנט בחינם?
כפי שנאמר כבר, הקמת אתר בחינם יכולה לחסוך בהוצאות כספיות אך היא כוללת בתוכה לא מעט מגבלות, למרות זאת הקמת אתר בחינם יכולה להתאים במיוחד לאנשים הבאים:
- אדם אשר רוצה להקים בלוג בשביל ההנאה שלו ולא מעוניין להוציא על כך כסף.
- בעל עסק ללא ניסיון אשר רוצה להתנסות בתחום הקמת האתרים.
- כל אדם שברצונו לצבור ניסיון בהקמת אתרים ללא תשלום.
- אדם אשר מעוניין להקים אתר של כרטיס ביקור פשוט.
טיפים לבניית אתר מכירות מצליח
ריכזנו עבורכם מספר טיפים חשובים אשר יוכלו לעזור לכם להקים אתר מכירות מצליח. להלן חלק מהטיפים:
- מערכת ניהול נוחה לשימוש לבעל העסק – אחד מהגורמים של הצלחה של אתר מכירות באינטרנט הוא בחירה נכונה של מערכת ניהול קלה ופשוטה לשימוש על ידי בעל העסק.
קיימים סוגים שונים של מערכות ניהול, חשוב לדעת כי כיום כמעט כל החנות הוירטואליות מבוססות על מערכות ניהול מובנות אשר תוכננו מראש לניהול של חנויות ואתרי מכירות באינטרנט, מערכות הניהול הללו מעניקות לבעלי העסקים את האפשרות להשתמש בכלי ניהול מתקדמים בצורה קלה ופשוטה לשימוש. מערכות ניהול ידידותיות מסייעות לבעלי העסקים לפרסם מבצעים, לעדכן מלאי בחנות, להעלות תכנים ועוד.
- חווית משתמש טובה – ניתן לומר כי אחד הגורמים המשפיעים ביותר על הצלחתה של חנות אינטרנטית הוא חווית המשתמש שהחנות מעניקה ללקוחותיה. חשוב מאוד לזכור כי הגולשים אשר מגיעים אל אתר המכירות שלכם רוצים למצוא בקלות את המידע שהם מחפשים ולהחליט האם ברצונם לרכוש מוצר מסוים מהאתר, חווית משתמש איכותית וטובה מאפשרת לגולש לבצע פעולות שונות באתר בקלות ובמהירות.
- לשדר יושרה – כיום, האינטרנט הפך להיות הקניון הגדול בעולם בו מתנהל חלק גדול מאוד מהמסחר העולמי, קיימת תחרות גדולה בין אתרי המכירות השונים, בשל כך חשוב שאתר המכירות שלכם ישדר יושרה, אמינות ושקיפות מלאה. ספקו מידע מלא על העסק שלכם, ציינו את הפרטים ליצירת קשר במקום בולט לעין, השתמשו במדיניות החזרת מוצרים והציגו אותה במקום בולט לעין ועוד.
- אפשרויות תשלום שונות – מומלץ מאוד לחבר את אתר המכירות שלכם למערכת סליקה בטוחה, מומלץ מאוד להציע לגולשים כמה שיותר אפשרויות תשלום כמו למשל: כרטיס אשראי, פייפאל, ביט ועוד.